onsdag 17 mars 2010

Världens endes första utställning.


Körsbäret är poppat och tystnaden är bruten. Här har vi några bilder som jag tagit under dagarna som gått.

Här står mina fanzines uppradade. Till höger ser ni också den där idiotiska tejpen som fastnade på mina A4-original.
Efter att ha fastnat med tejpen och råkat rycka sönder kanterna på flera av seriesidorna, blev jag ursinnig och slängde alltihop. Det var nog lika bra. Jag stack och köpte häftmassa. Sedan skrev jag ut Dilla-serien i A3-format, vilket var bra mycket bättre.
Så där ja! "Dillas sista dagar" i A3. Och så kronan på verket: en hafsigt skriven skylt som adresserar namnet på både konstnären och verket.

Ateljékollegan och matbloggaren Björn Ahlén var också på plats för att sätta upp två serier. Han fick en av tre glasmontrar, inne på Frölundas bibliotek.
När man går in i Frölunda kulturhus möts man av dom här två montrarna, där Sandro ställt ut diverse skisser och bilder från sin kommande barnbok och Bromander visar upp skisser från sitt kommande mastodontprojekt "Smålands mörker". Även Hanna P medverkar på utställningen, men jag fick aldrig taget nån bild på ungdomsrummet där hennes serier hänger (det satt en massa gapiga barn där och förde oväsen, så jag vågade inte gå in).
Jag har ställt ut "Dillas sista dagar", "Min kusin Nima", mina samtliga seriefanzines och så serieoriginal av den kommande serien "Kontroll".
Här har vi några av kulturhusets biobesökare som tittar på när vi sätter upp vårat material. Det är kul när folk visar intresse för ens konst.Utställningen pågår mellan 15-25 mars.
Ett stort tack till Frölunda kulturhus och Jennie Wangel.

2 kommentarer:

  1. Gillar ni mina serier på adress:http://levandeserier.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Vi är stora fans av dina serier Mark! Vi fick ju ett fansin av dig på serieveckan, TACK!

    SvaraRadera